Hoe kan ik de warmte van een deken inschatten?

Warmte wordt vooral bepaald door de dichtheid. Hoe hoger is de dichtheid, hoe warmer een plaid of deken is. De exacte dichtheid kunt u onder de tab “Details” zien. Voor de duidelijkheid geven we dit aan met de balletjes.

201 – 300g/ m2
Dit zijn de lichtste plaids, zoals Kasjmier baby plaids


301 – 400g/m2
Onder deze categorie vallen bijvoorbeeld Merino/Cashmere blend plaids. Dit is een goede optie voor mensen met gevoelige huid, voor wie het belangrijk is dat de plaid heel zacht en licht is.


401 – 500g/m2
Deze dichtheid hebben de meeste plaids. Ze zijn zeker warm genoeg om ’s-avonds om te slaan op de bank of achter de computer.


401 – 500g/m2  
In de warmere tijd van het jaar is een vier balletjes deken (zie Nieuw-Zeelandse wollen dekens) voor meeste mensen genoeg om lekker onder te slapen. Hij wikkelt zich soepel om het lichaam en houd de natuurlijke warmte goed vast. 
Onder deze warmte categorie valt ook het zomerdekbed. Een 300 g/m2 wollen laag omhuld door een dubbele laag katoen, waardoor de totale isolatiewaarde toeneemt.
Een iets warmere optie is de merino deken Vanilla. Die is zodanig geweven dat het lijkt alsof het een vacht is. Na verloop van tijd neemt de luchtigheid iets af, maar de warmte blijft hetelfde.


501g/m2 >
Wilt u een nog warmere deken – ga dan voor Merinoswol deken. Die is ongeveer een derde dikker dan de Nieuw-Zeelandse deken. In het koude seizoen zijn deze dekens ook zeer geschikt om als additionele warme laag op uw dekbed te gebruiken.
Een van de warmste opties is het dubbellaags dekbed. Zijn losse wol lagen hebben in totaal 600 g/m2. Katoen voegt dichtheid en warmte toe.
Tot de hoogste isolatieklasse in onze collectie behoort de merino deken Cloud van dubbellaags geweven vacht. Zijn dichtheid is 900 g/m2.

Het soort wol beïnvloedt ook het warmte gevoel. Meer over de soorten wol leest u hier.

Uitgelichte afbeelding

Warmte van dekens

Recente blog artikelen

MOST Wollenplaid

0
WINKELMAND
  • No products in the cart.