Welke soort wol is het warmst?

Om precies te zijn, wol creëert zelf geen warmte, maar houdt onze eigen lichaamswarmte vast. Dit is een unieke eigenschap die door geen enkel synthetisch textielsoort geëvenaard kan worden. Bovendien, heeft wol de eigenschap om vocht af te voeren waardoor ons lichaam droog en geïsoleerd blijft. Dit zorgt voor comfort en kan zelfs een helende werking hebben. Laten we, om het eenvoudig te houden, deze eigenschappen van wol ‘warmte’ noemen. Welke soort wol is dan het warmst?

1.

Jak wol staat bovenaan onze lijst als de warmste wolsoort. Dit wordt niet alleen bevestigd door subjectieve meningen, maar ook door het wetenschappelijk onderzoek. Het Amerikaanse onderzoekscentrum The Cashmere & Camel Hair Manufacturers Institute stelde bijvoorbeeld vast dat jak wol de warmte 17 % beter vasthoudt dan kasjmier.

2.

Kameelhaar is het op één na warmste. De bijzondere dichtheid van de kameel wolvezel heeft bijzondere warmte-isolerende eigenschappen. Het hoge gehalte aan natuurlijke lanoline, dat zelfs bij industriële verwerking behouden blijft, zorgt voor extra vochtabsorptie.

3.

Kasjmier, een soort wol die wordt gewonnen bij kasjmiergeiten, staat pas op de derde plaats wat betreft het vermogen om warmte vast te houden.

4.

Merinowol staat op de vierde plaats en is onder de schapenwol het warmste. Hoewel het niet zo warm is als de bovengenoemde soorten wol, is het wel goedkoper en meer gangbaar.

Uitgelichte afbeelding

Welke soort wol is het warmst feature image 01

Recente blog artikelen

MOST Wollenplaid

0
WINKELMAND
  • No products in the cart.