Behandeling

Wasvoorschrift

We adviseren om uw deken/plaid te laten reinigen door de stomerij.

Thuis zelf wassen is mogelijk, maar volg dan ons advies:

  • Gebruik het speciale programma voor wol van uw wasmachine en een speciaal wolwasmiddel.
  • Gebruik altijd een koude watercyclus. Zelfs warm water kan ervoor zorgen dat wol krimpt.
  • Laat het wasprogramma niet centrifugeren. Laat uw deken of plaid in de wasmachine uitlekken.
  • Niet in de droger! Hang de deken/plaid buiten, maar houd hem buiten direct zonlicht. Draai deze na een tijdje naar de andere kant om uitrekken te voorkomen.
  • Als laatste – borstel voorzichtig uw wollen deken of plaid met een zachte borstel en hij is weer als nieuw.
Wol behandeling

Is het beter om te wassen of te stomen?

Stomerij zal het uiterlijk beter behouden. Dit geldt vooral voor dekens. Dikkere dekens zijn minder bestand tegen wassen. We raden niet aan om onze dikke merinowollen deken te wassen. Een goed alternatief voor thuis is om het te behandelen met een stomer.

Plaids zijn gemakkelijker te wassen en behouden, als onze wasadviezen worden gevolgd, hun vorm en zachtheid. Vergeet echter niet het product na het wassen goed uit te rekken, zodat het zijn oorspronkelijke afmetingen behoudt. Nadat je de plaid hebt gewassen en 40 minuten in de wasmachine hebt laten uitlekken, hang je deze met kwastjes 10 tot 20 cm over de rand. Na nog eens 30 tot 40 minuten hang je de plaid aan de andere kant op en laat je hem drogen. Hierdoor rekt het product gelijkmatig uit door zijn eigen gewicht.

Hoe kunt je vouwen verwijderen?

Het kan zijn dat uw deken gekreukt is, omdat deze in de verpakking heeft gezeten. Na een paar dagen gebruik zouden deze plooien op natuurlijke wijze moeten verminderen. Als je ze meteen kwijt wilt, kun je ze het beste stomen met een stomer. Je kunt ook een strijkijzer gebruiken. Zorg er dan voor dat het strijkijzer op de wolstand staat (meestal rond de 110 °C). U kunt uw wollen deken dus op dezelfde manier verzorgen als uw wollen kleding.

Hoe vaak moet je een wollen deken wassen?

Wollen artikelen hebben vuilafstotende eigenschappen en hoeven daarom niet vaak te worden gewassen. De frequentie hangt uiteraard af van hoe intensief het artikel wordt gebruikt, maar was deze alleen als die vuil is. Een goed alternatief voor thuis is een behandeling van de deken of plaid met een stoomapparaat. Door deze te gebruiken wordt het product weer lekker wollig en zacht.

0
WINKELMAND
  • No products in the cart.