5 redenen om voor wol te kiezen

Laten we eens nader bekijken hoe natuurlijke wol zorgt voor het behoud van een optimaal microklimaat 

Wollen dekens zijn lekker warm

Wol slaat natuurlijke lichaamswarmte heel effectief op, dankzij een fijne microstructuur. Natuurlijke wol bevat miljarden micro-luchtkorrels, die een luchtkussen vormen, dat de warmte van ons lichaam ophoopt en vasthoudt. Hoe fijner de wolvezels zijn, des te meer dit effect optreedt. Dit is de reden waarom wol soorten zoals merino, kasjmier, yak en kameeldons zeer gewaardeerd worden.

Wol is hygroscopisch

Tijdens de slaap zweten we allemaal. Daarom is het erg belangrijk dat beddengoed natuurlijk, ademend en absorberend is. Onder alle natuurlijke vezels heeft wol het beste vermogen, om vocht te absorberen en vervolgens vanzelf te drogen. Bij normale luchtvochtigheid kunnen wolvezels tot 17% vocht opnemen; katoen slechts 8%.

Wol is ademend

Met wollen deken u kunt veilig je hoofd bedekken en ademen zonder een gebrek aan zuurstof te voelen. Dit is vooral belangrijk voor baby’s, die al hebben geleerd hoe ze op hun buik kunnen rollen en nog niet zelfstandig terug kunnen rollen.  Zelfs als ze in een droom helemaal met hun hoofdje onder de deken komen, krijgen ze nauwelijks last van gebrek aan zuurstof. Dit is ook belangrijk voor een volwassene. Gemakkelijk ademende wol voorkomt overmatig zweten en houdt uw huid droog.

Wol is goed voor de gezondheid

De hooglanders hebben een hele cultuur van wol. Ze geloven dat hun wollen dekens genezende kracht hebben. Slapen onder wollen dekens helpt inderdaad bij ontstekingsprocessen, reumatische pijnen, evenals gewrichtspijn en verbetert het welzijn. Natuurlijk kan het niet een geneesmiddel voor alles zijn, maar ongetwijfeld is een wollen deken de beste keus voor een rustige en gezonde slaap.

Wol is ethish en duurzaam

Wol wordt gesneden of gekamd van levende gezonde dieren en bevat niet de hormonen van angst of stress. Het heeft nog steeds de zachte energie van een vriendelijk dier. Het is snel hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Wol kan ook biologisch worden geproduceerd.

Uitgelichte afbeelding

Schaapje

Recente blog artikelen

MOST Wollenplaid

STAPELKORTING
op alle
artikelen

De korting wordt berekend over de reguliere verkoopprijs van het artikel (dus niet de eventuele SALE-prijs)

geldig t/m 29 februari

2 artikelen: -10%
vanaf 3 artikelen -20%

0
WINKELMAND
  • No products in the cart.